Indbydelse - Dansk Center for Lys Øst for storebælt

En aften i vinduets og lysets vidunderlige verden. Vi fortæller historien…
Villum Window Collection, Søborg, den 03. Feb. 2016 - kl. 17:00 til 20:00

VILLUM Window Collection, der er blandt de nominerede til Den Danske Lyspris, fortæller historien om vinduets betydning for menneskets adgang til lys, luft og udsyn igennem en tredimensionel og sanselig udstilling af historiske vinduer. VILLUM Window Collection blev etableret i 2006 på foranledning af Lars Kann-Rasmussen, og samlingen er opkaldt efter hans far civilingeniør Villum Kann Rasmussen, der grundlagde VKR Gruppen i 1941, og som udviklede VELUX ovenlysvinduet i 1942.

Et lysdesign er selvfølgelig lysdesignerens værk, men det opstår ikke ud af ingenting. For det er formålsløst at arbejde med lysdesign uden at fortælle en historie og fastholde den bærende ide. Så med lysstyrke - retning - udbredelse - farver - og ikke mindst lysten ´til at kunne forestille sig noget´ er der skabt et finurligt lysdesign med en legende stemning.
Lysdesignet omfatter hele bygningen med indgang og reception, hvor udstillingen begynder, videre af ´Silhuettrappen´ til det første lyshul, ud i den tidligere fabrikshal med vinduesudstillingen, vandringen gennem ´Tidstunellen´ og til sidst det flotte, kulørte vinduesmagasin.

Den nye udstilling er skabt gennem et samarbejde mellem VKR Holding, designfirmaet Rosan Bosch Studio, grafiker Maria Hagerup og lysdesigner Kim Borch.

Program

17.00

Udstillingsleder for VILLUM Window Collection, arkitekt Dorthe Bech-Nielsen giver en introduktion til udstillingen og fortæller om VKR Holdings intention med samlingen.

Lysdesigner Kim Borch fortæller om processen bag udstillingens lysdesign og om at fastholde en bærende idé i et mylder af idéer.

Rundvisning

Undervejds vil være indlagt en spisepause.

20.00

Arrangementet slutter.

Mødested

VILLUM Window Collection
Maskinvej 4
2860 Søborg

Spisning

Sandwich, sodavand og kaffe

Tilmelding

Sidste frist for tilmelding: 27. januar.

Tilmeldingen er bindende.

Betaling skal ske samtidig med tilmelding på konto 3430-3434340055.

Pris

Pris for medlemmer af DCL og Akademisk Arkitektforening kr. 150

Pris for ikke-medlemmer kr. 300